Wednesday, September 30, 2009

Sєmogα ALLAH سبحانه وتعالى Mєmαstikαη Nαmαkυ & Nαmα Kαliαη Adα Diαηtαrα Mєrєkα...

بســـــــم الله الرحمان الرحيم


"ALLAH yang Menerangi langit dan bumi. Bandingan Nur Hidayat Petunjuk ALLAH (Kitab Suci al-Quran) adalah sebagai sebuah "misykaat" yang berisi sebuah lampu ; lampu itu dalam geluk kaca (qandil), geluk kaca itu pula (jernih terang) laksana bintang yang bersinar cemerlang; lampu itu dinyalakan dengan minyak dari pokok yang banyak manfaatnya, (iaitu) pokok zaitun yang bukan sahaja disinari matahari semasa naiknya dan bukan sahaja semasa turunnya (tetapi ia sentiasa terdedah kepada matahari) ; hampir-hampir minyaknya itu dengan sendirinya memancarkan cahaya bersinar (kerana jernihnya) walaupun ia tidak disentuh api ; (sinaran Nur Hidayat yang demikian bandingannya adalah sinaran yang berganda-ganda) : Cahaya berlapis Cahaya. ALLAH Memimpin sesiapa yang DikehendakiNYA (menurut undang-undang dan PeraturanNYA) kepada Nur HidayatNYA itu dan ALLAH Mengemukakan berbagai-bagai misal perbandingan untuk ummat manusia dan ALLAH Maha Mengetahui akan tiap-tiap sesuatu."
- Suratul Nur 24 : 35


صــــــــدق الله العظيم

2 Ulasan:

Alhamdulillah nice blog. Kalau ada waktu silahkan berkunjung ke blog ana di http://prasetyoalami.blogspot.com/. InsyaAllah kita bisa bertukar ilmu dan pengalaman disana.

BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu`alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh...

Wahai Saudaraku fiLlah yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
Al HamduliLlah, Syukran jazilan diatas kesudian Anta menziarahi pondok hamba yang serba kerdil ini. Semoga bertambah barakahnya dengan ziarah Anta. ALLAHumma amiin.

Dengan Rahmat ALLAH dan dengan Barakah Junjungan Mulia, Nabi Muhammad ShalALLAHu `alaihi wa Alihi wasalam, semoga ALLAH `Azzawajalla Menyatukan ruh kita bersama para Pecinta ALLAH `Azzawajalla dan RasuluLlah ShalALLAHu `alaihi wa Alihi wasalam dan turut merasakan manisnya kekhusyu`an dan Mahabbah mereka pada ALLAH `Azzawajalla dan RasuluLlah ShalALLAHu `alaihi wa Alihi wasalam.

Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ShalALLAHu`alaihi wa Alihi wasalam..

Di atas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fik wa jazakALLAHu khairal jaza`.
Fi amanALLAH wALLAHu a`lam bisawab.

Related Posts with Thumbnails