Tuesday, August 3, 2010

Wali² ALLAH سبحانه وتعالى - Mesti Lihat!

Terakhir dikemaskini - 04 / 08 / 2010
بســـــــــم الله الرحمان الرحيم
الحمد لله رب العالمين حمداً يوافى نعمه ويكافئ مزيدهاللهم صل على نور الأنور وسر الأسرار وترياق الأغيار
ومفتاح باب اليسار سيدنا و مولانا محمد المختار
وآله الأطهار وأصحابه الأخيار عدد نعم الله وأفضاله

- Selawat asy-Syeikh Ahmad al-Badawi / Selawat Nur / Selawat Anwaar dan Asror


اللهم أنت ربي لا إله إلا أ نت خلقتني وأنا عبدك
وأنا على عهدك ووعدك ما استطعت
أعوذ بك من شر ما صنعت
أبوء لك بنعمتك علي وأبوء لك بذنبي
فاغفر لي فإنه لا يغفر الذنوب إلا أنت
- Sayyidul Istighfarالســــلام عليكم ورحمة الله وبركـــاتهTaushiyah dari Habibana Munzir ibn Fuad al-Musawa حفظه الله تعالى yang telah disampaikan di Masjid al-Munawar, Jakarta, Indonesia pada hari Isnin, tanggal 02hb August 2010M. Insya`ALLAH, ziarahi hamba juga di Vimeo.


^ Siaran langsung Majlis Ta`lim bersama Habibana adalah pada setiap hari Isnin bermula pada pukul 10.00 malam; waktu Singapura. Antum bisa mendengar ataupun melihatnya secara langsung melalui Lelaman Habibana ataupun Lelaman ASWAJA (Radio). Majlis Ta`lim akan dimulakan dengan bacaan Maulid Addhiya`Ullami kemudian diikuti dengan Pengajian Hadiths bimbingan Habibana, dan diakhiri dengan dzikr, qasidah serta doa munajat.Pengumuman^ klik pada gambar untuk maklumat lanjut.
Mohon Doa Dari Antum Sekalian...Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim...
Ya Qarib, Ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram...Wahai ALLAH, demi cahaya kemuliaan "سبحان الله وبحمده" kalimat yang paling Engkau Cintai, kami memohon kepadaMU agar Engkau Melimpahkan kesembuhan kepada Guru Mulia kami, Habibana Munzir ibn Fuad Almusawa حفظه الله تعالى beserta Saudara-saudara kami yang sedang sakit diantaranya, Adik Mawaddah binti Mahyudin, Adik Muhammad Taufiq bin `Abdurrahman, Ustazah Nadia Hanim bte `Abdurrahman, Ibu Khadijah Ottakath Mohd, dengan kesembuhan yang sempurna, `afiah kamilah yang berlimpah untuk mereka pengampunan atas segala dosa, menggantikan penyakit mereka dengan Rahmat dan kebahagiaan, dipanjangkan usia mereka dengan penuh keberkahan dan kemuliaan, zahiran wa batinan, fiddunia wal Akhirah.


Wahai ALLAH, Pemelihara seluruh Manusia, sembuhkanlah sungguh Engkau Yang Maha Menyembuhkan, dan sihatkanlah sungguh Engkau Yang Maha Memberi kesihatan, tiada kesembuhan selain kesembuhan yang datang dariMU, kesembuhan yang tidak membawa sakit, pedih dan efek sesudahnya. Biniyyat syifa` wa `ilaa hadratin Nabiy صلى الله عليه وآله وسلم, al-Fatihah...اللهم إني أسألك العفو والعافية
والمعافاة الدائمة في الدين والدنيا والآخرة
برحمتك يا أرحم الراحميناللهم صل على سيدنا محمد
وأنزله المنزل المقرب منك يوم القيامة
اللهم صل على روح سيدنا محمد في الأرواح
وعلى جسده في الأجساد وعلى قبره في القبوربارك الله فيكم وجزاكم الله خير الجزاء
الله تعالى أعلم بالصواب والحمد لله رب العالمين

2 Ulasan:

Aamiin Allahumma aamiin..

Salam ziarah ya Syarifah..

BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu`alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh...


Wahai Saudara/ri ku fiLlah yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
Al HamduliLlah, syukran jazilan diatas kesudian Anta/ti menziarahi pondok hamba yang serba kerdil ini, semoga bertambah barakah nya dengan ziarah Anta/ti. Amiin ALLAHumma amiin.

`Afwan, untuk gelaran Syarifah, hamba justru tidak layak untuk gelaran atau panggilan itu. Hamba lebih layak dengan panggilan ukhti atau saudariku.. Syukran jazilan.

Semoga ALLAH `Azzawajalla menemukan dan menyatukan kita semua didalam kekuatan Iman dan Taqwa kepadaNYA ALLAH `Azzawajalla serta kerinduan kepadaNYA ALLAH `Azzawajalla dan RasuliLlah ShalALLAHu`alaihi wa Alaihi wasalam. Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ShalALLAHu`alaihi wa Alaihi wasalam.

Di atas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fik wa jazakALLAHu khairal jaza`.

Fi amanALLAH wALLAHu a`lam bisawab.

Related Posts with Thumbnails