Wednesday, February 23, 2011

Sempurnanya Iman Seseorang Dengan Mencintai Rasul ﷺ - Mesti Lihat!بســــم الله الرحمان الرحيم
الحمد لله رب العالمين حمداً يوافى نعمه ويكافئ مزيدهاللهم صل على سيدنا محمد عبدك
ورسولك النبي الأمي
وعلى آله وصحبه وسلم
- Selawat Ummi


اللهم أنت ربي لا إله إلا أ نت خلقتني وأنا عبدك
وأنا على عهدك ووعدك ما استطعت
أعوذ بك من شر ما صنعت
أبوء لك بنعمتك علي وأبوء لك بذنبي
فاغفر لي فإنه لا يغفر الذنوب إلا أنت
- Sayyidul Istighfarالســــلام عليكم ورحمة الله وبركـــاته

Al HamduliLlahi RABBil `Alamin, hujan Rahmat turun mencurah-curah dengan Kuasa serta KehendakNYA. Al HamduliLlah. Diantara waktu-waktu yang sangat mustajab inilah, maka ingin hamba mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat menyambut Ulang Tahun Kelahiran yang ke 38 kepada Guru Mulia. Semoga ALLAH سبحانه وتعالى Memberkahi kehidupan Guru Mulia di dunia dan Akhirat, zahiran wa batinan, dan Memandang Guru Mulia dengan Rahmat, Maghfirah dan Kasih SayangNYA, dan semoga RasuluLlah ﷺ senantiasa merindui dan menyayangi Guru Mulia. Amiin Amiin Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ﷺ...


Durasi : ~ 46 minit
Muat-turun / dengar MP3 : diSini^ Taushiyah dari Guru Mulia; Habibana Munzir ibn Fuad al-Musawa حفظه الله تعالى yang telah disampaikan di Masjid al-Munawar, Jakarta, Indonesia pada hari Isnin, tanggal 21hb Februari 2011M. Insya`ALLAH, ziarahi hamba juga di Vimeo. Ziarahi juga, lelaman Kios Majelis RasuluLlah ﷺ Singapura, untuk mendapatkan produk² Islami, diantaranya Kitab serta CD dll.


^ Siaran langsung Majlis Ta`lim bersama Habibana adalah pada setiap hari Isnin bermula pada jam 09.30 malam; waktu Singapura. Antum bisa mendengar ataupun melihatnya secara langsung melalui Lelaman Habibana. Majlis Ta`lim akan dimulakan dengan bacaan Maulid Adh-Dhiya`Ullami kemudian diikuti dengan Pengajian Hadiths bimbingan Habibana, dan diakhiri dengan dzikr, qasidah serta doa munajat.اللهم صل على سيدنا محمد
وأنزله المنزل المقرب منك يوم القيامة
اللهم صل على روح سيدنا محمد في الأرواح
وعلى جسده في الأجساد وعلى قبره في القبور


ربنا تقبل دعاءنا إنك أنت السميع العليم
وتب علينا إنك أنت التواب الرحيم
دعواهم فيها سبحانك اللهم وتحيتهم فيها سلام
وآخر دعواهم أن الحمد لله رب العالمين

بارك الله فيكم وجزاكم الله خير الجزاء
والله تعالى أعلم بالصواب

6 Ulasan:

Assalamualaikum ya mastura,

Maaf kan ana...memberi tahu bahawa video yg di share kan gambarnya terputus2....tp ana dpt rasakan kemeriahan dan keberkatan majlis ini.

BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu`alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh...

Wahai Ibu Mithali yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
Al HamduliLlah kerna bisa merasakan getarannya, dan mohon maaf dipinta kerna rakaman video tersebut failnya agak besar (sekitar dalam 141.17MB), dan ianya akan memakan sedikit masa untuk upload failnya kembali agar bisa dapat kita menontonnya. Kerna itu, ianya agak tersekat-sekat ataupun terputus-putus.

Namun, apa yang sering hamba lakukan untuk bisa menonton secara jelas tanpa gangguan tersebut, adalah dengan klik play kemudian pause, untuk memberikan mereka sedikit masa untuk upload fail tersebut. Setelah timeline readingnya penuh (berwarna kelabu), klik play sekali lagi. Khair insya`ALLAH : )

Demikian yang dapat hamba sampaikan...
Di atas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fiki wa jazakiLlahu khairal jaza`.
Fi amaniLlah wALLAHu a`lam bisawab.

Salam mastura,

Insya Allah ana akan cuba lagi dengar kan...:) Terima kasih

BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu`alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh...

Wahai Ibu Mithali yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
Al HamduliLlah, berikut adalah versi MP3 untuk taushiyah tersebut, dalam 19MB. Sila muat-turun/dengar diSini.

Dan untuk makluman bersama, insya`ALLAH versi teksnya bisa kita perolehi dari lelaman Habibana Munzir al-Musawa hafizahuLlah, yang ditulis sendiri oleh Habibana, sila rujuk taushiyah versi teks (artikel) diSini.

Dengan Rahmat ALLAH dan dengan Barakah Junjungan Mulia, Nabi Muhammad ShalALLAHu `alaihi wa Alihi wasalam, semoga ALLAH `Azzawajalla Mengolongkan kita bersama Ahlul Ibadah, Ahlus Sujud, Ahlut Taubah, Ahlud Dzikir, Ahlul Istiqamah, Ahlul Husnul Khatimah, dan semoga kita tergolong juga bersama MuhibburRasul ShalALLAHu`alaihi wa Alihi wasalam dunia dan Akhirat.

Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ShalALLAHu`alaihi wa Alaihi wasalam ♥

Di atas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fiki wa jazakiLlahu khairal jaza`.
Fi amaniLlah wALLAHu a`lam bisawab.

Assalamualaikum - Terima Kasih Insya Allah ana ziarahi blognya. Masya Allah sungguh tinggi ilmu kalian....terasa diri sgt2 kerdil.

BismiLlah wal HamduliLlah...
Sholatu was-Salamu `ala RasuliLlah wa `ala Alihi wa Shohbihi waman walah...
SalamuLlahu `alaikum wa Rahmatuhu wa Barakatuh... Salam Penghulu segala hari yang penuh Barakah...


Wahai Ibu Mithali yang Dimuliakan lagi Dikasihi ALLAH,
""Mereka menjawab: "Maha Suci Engkau, tidak ada yang kami ketahui selain dari apa yang telah Engkau Ajarkan kepada kami; sesungguhnya Engkaulah Yang Maha Mengetahui lagi Maha Bijaksana."" ~ Suratul Baqarah ayat 32.

Maha Benar ALLAH yang Maha Agung dengan segala FirmanNYA.

SubhanALLAH, semoga ALLAH `Azzawajalla Memperkuat hubungan kita denganNYA dan RasulNYA ShalALLAHu`alaihi wa Alihi wasalam dan para Ulama` `Amilin dan para Shalihin. Amiin Ya ALLAH, Ya Rabb, Ya Rahman, Ya Rahim, ya Qarib, ya Mujib, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Ya Dzal Jalali wal Ikram wa bi jaahi Sayyidina Muhammadinil Habibil Mahbub ShalALLAHu` Alaihi wa Alihi wasalam... ♥

Diatas masa serta ziarahnya hamba ucapkan,
barakALLAHu fiki wa jazakiLlahu khairal jaza`.
Fi amaniLlah wALLAHu a`lam bisawab.

Related Posts with Thumbnails